Bedrijfskleding

Zorg voor goede bedrijfskleding

De echt doe-het-zelver gaat goed voorbereid aan de slag. Welke klus staat er gepland? Welk materiaal heb ik daar allemaal voor nodig? Hoe lang ben ik met de klus bezig? Allemaal vragen die horen bij een goede voorbereiding. Maar heeft u ook al gedacht aan de juiste werk- of bedrijfskleding? Tijdens het klussen staat uw veiligheid immers voorop. Onze tip is daarom: draag goede, degelijke werkkleding die afgestemd is op de werkzaamheden die u uitvoert. Dat is wel zo gemakkelijk en daarmee bent u bovendien beschermd tegen de risico’s die de verschillende klussen met zich meebrengen. 

Welke kleding hoort bij welke klus?

Het zal u niet vreemd in de oren klinken dat iedere klus om zijn eigen bedrijfskleding vraagt. Iemand die een terras gaat aanleggen heeft nu eenmaal andere bescherming nodig dan iemand die de kozijnen gaat schilderen. Welke werkkleding u nodig heeft, hangt dan ook af van wat u gaat doen. Houd bij de aanschaf van nieuwe veiligheidskleding in ieder geval de volgende punten in gedachten: 

  • Bedenk met welke risico’s u te maken heeft. Zit u bijvoorbeeld veel op de knieën tijdens de klus? Dan is een overall met beschermende kniestukken aan te bevelen. Gaat u met verf of andere chemische stoffen in de weer? Informeer dan eens naar beschermende pakken, zodat uw huid en kleding beschermd worden. Vergeet ook niet het risico van een felle zon: draag bijvoorbeeld een hoed of pet en draag bij voorkeur een shirt met lange mouwen.
  • Stel uzelf de vraag hoe intensief de kleding gebruikt wordt. Als u de veiligheidskleding iedere dag of gedurende een langere periode gaat dragen, dan is het de investering waard om wat duurdere kleding aan te schaffen. Degelijke stoffen gaan langer mee, waardoor u altijd optimaal beschermd bent.
  • Zorg dat de kleding die u draagt, lekker zit. Niets is immers zo vervelend als een knellende broek of een te strak T-shirt terwijl u flink in de weer bent. Pas daarom verschillende maten en kijk ook of de stof van de kleding u bevalt.

 Veiligheidskleding online te koop

Uiteraard kunt u voor werkkleding naar de bouwmarkt gaan. Wilt u een wat uitgebreider aanbod of advies van een expert? Neem dan eens een kijkje op het internet. Daar vindt u diverse webshops die kwalitatief goede werk- en veiligheidskleding verkopen. Zo weet u zeker dat u goed beschermd bent en dat u zonder zorgen aan uw klus kunt beginnen.

 Werkkleding Engelbert StraussBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen