Vloerdelen vervangen

Als er een vloerplank kapot of door midden gebarsten is kan men deze als volgt vervangen. Boor een gat in de kapotte vloerplank van 10 mm.

Zaag vanuit de kant waar de veer van de plank zit de plank zover uit dat nodig is. Daarna zaag je ook haaks op de plank langs de vloerbalk de vloerplank door tot aan de messing.

Verwijder de plank met behulp van een houtbeitel en klauwhamer. Let op dat je de vloerplank ernaast bij de veer niet beschadigd. Sla tegen de vloerbalken die nu in het zicht gekomen zijn een vuren lat van ca.22 x 50 mm met draadnagels stevig tegen de zijkant aan.

Indien de nieuwe vloerplank smaller zijn dan de oude, dan is het noodzakelijk om er een balkje half onder de bestaande plank te bevestigen.

Dit kun je doen door met houtschroeven vanuit de bovenzijde het balkje aan de bestaande vloer te schroeven. Is de nieuwe vloerplank van de zelfde breedte, dan wip je met een houtbeitel de ernaast liggende planken iets omhoog.

Meet de lengte van de opening op en teken met een winkelhaak de nieuwe plank af. Druk nu de vloerplank er tussen en sla met een klosje hout het stevig aan.Als het geheel goed in elkaar past spijker je de vloerplank op de plaats van de open plek vast.

Door de spijkers schuin in het hout te plaatsen, loop je niet de kans dat het onder liggende hout splijt.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen