Verende vloeren

Als een houten vloer middenin de lengterichting van de balken doorveert, is er meestal iets mis. Dit euvel komt vaak voor bij oude balklagen. Dit is vaak eenvoudig op te lossen.

Kruip onder vloer en ga na of er in het midden onder de balken z.g. poeren zijn geplaatst. Als dit het geval is kijk dan of deze poeren de balken wel ondersteunen.

Is dit niet het geval dan kun je met behulp van 2 wiggen alles weer omhoog brengen. Sla de 2 wiggen tegen elkaar in bovenop de poer zodat de vloer gedwongen wordt om omhoog te gaan.

Zet nu de wiggen met een spijker vast aan de balk. Staan er geen poeren onder de balken dan kun je met behulp van betontegels deze maken. Leg een tegel op de grond in het zand en klop deze met een rubberen hamer aan.

Plaats boven op de tegel een balkje en sla deze onder de balklaag om het geheel iets op te krikken tot op de goede hoogte. Herhaal dit onder elke balk die door buigt. Stapel nu ernaast tegels op elkaar totdat je de hoogte bijna bereikt hebt tot ongeveer 2 cm onder de balklaag.

Als laatste plaats je weer 2 wiggen tegen elkaar in onder de balk totdat deze vast komt te zitten en zet ze weer met een spijker vast.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen