Betonnen vloer repareren

De betonnen vloeren in huizen zijn afgewerkt met een cementen dekvloer van circa drie centimeter dik. Mochten er beschadigde plekken in de betonnen vloer aanwezig zijn, dan kunnen deze beschadigingen met zand en cement gerepareerd worden. 

Meng het zand en de cement met water zodat er een vochtige massa ontstaat en maak voor het aanbrengen van de betonmassa eerst de betonvloer vochtig met een handstoffer. Breng hierna de zand/cement in de opening of beschadiging aan en druk dit met een troffel stevig aan. Schuur hierna de desbetreffende plek met een schuurboord totdat deze mooi glad is. Laat het geheel nu 48 uur drogen.

Indien u geen tijd heeft om zo lang te wachten op het drogen van het cement, is er ook nog een andere manier om uw betonnen vloer te repareren. Bij deze snellere manier om uw vloer te repareren kunt u het de beschadigingen in het beton opvullen met snelcement. Deze cementsoort heeft de eigenschap dat hij binnen 1 uur goed uitgehard is, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van de beschadigde plek. Ook hier geldt; maak niet te veel snelcement tegelijk aan, want dit wordt snel hard en is dan niet meer te verwerken.

U kunt ook een kant aan klare massa kopen, egaline genaamd. Dit kunt u bij de meeste doe het zelf zaken kopen. Egaline hoeft alleen aangemengd te worden met water.

Bent u opzoek naar een vakman die deze klus voor u kan uitvoeren voor een scherpe prijs! KLIK HIER voor meer informatie.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen