Krakende trap

Een trap die af en toe kraakt is voor de meeste mensen geen probleem. Dit heeft te maken met verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur. Als echter een trap permanent kraakt is dit hinderlijk.

Om dit te verhelpen moet men eerst opsporen waar het euvel zich bevindt. Controleer elke tree vanaf de boven- en de onderkant. Onthoud waar de trap het meeste kraakt.

Kijk ook naar de stootborden (staande delen tussen de treden) en de trapboom (zijkanten van de trap) of hier kieren tussen zitten. Wrik op de plaatsen van de kieren tussen de treden en stootborden het geheel iets omhoog.

Haal het eventuele vuil met een plamuurmes er tussenuit. Breng houtlijm tussen de kieren en sla het geheel weer op elkaar en zet dit vast met spijkers. Wat ook mogelijk is als je bij de trap aan de onderkant bij kunt komen, om tegen de trede die boven het stootbord met de kier zit, een lat aan te brengen met lijm en spijkers. Zet ook aan de voorkant het stootbord op deze lat vast.

Als de trapboom erg veel wijkt van de muur, kun je dit met een paar wiggen opvullen en met een slagplug de trapboom extra vastzetten aan de muur. Om de kier tussen de muur en de trapboom netjes af te werken kun je een afwerklat van 7 x 18 mm op de bovenkant van de trapboom aanbrengen.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen