Vensterbanktegels vervangen

Het komt vaak voor dat er in een woning betegelde vensterbanken zitten. Mocht er een tegel stuk zijn, dan is deze te vervangen door een nieuwe. Let er wel op dat de nieuwe tegel enigszins van kleur kan verschillen met de oude. Neem bij het kopen van een nieuwe tegel een stuk van de oude tegel mee om zo te voorkomen dat er een groot verschil in kleur is.

Bij het uithakken van de oude tegel moet je wel een stuk hardboard of karton tegen de ruit aanleggen, om zo te voorkomen dat je de ruit stuk slaat. Hak met een beitel de tegel tussen de andere tegels uit. De specielaag onder de tegel moet tevens weg gehakt worden. Maak nu de ondergrond met een handstoffer nat zodat de nieuwe specie niet te snel indroogt.

Doe in een emmer wat metselspecie en voeg hier water aan toe totdat er een aardvochtige massa ontstaat. Breng met een troffel de specie op de ondergrond aan. Leg de nieuwe tegel voor gebruik eerst in een emmer water.

Leg daarna de tegel op de plaats en houd rekening met de voegen zodat deze aan beide zijde gelijk zijn. Klop met de achterkant van een hamer voorzichtig de tegel in de specie. Laat de specie even aandrogen. Voeg nu met specie de voegen dicht en maak het geheel
schoon met water.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen