Plafond sausen

Bij het sausen van het plafond moet eerst het oude plafond met een oplossing van ammonia en water schoon gemaakt worden.

Een ander middel is ST.Marc.Dit maak je ook aan met water, maar de geur is aangenamer en niet zo schadelijk voor de gezondheid. Met een lap wrijf je het hele plafond schoon en op deze manier is het ook ontvet. Repareer nu de
oneffen heden en beschadigingen met alabastine of kant en klaar plamuur.

Kit met een acrylaatkit de naden in het plafond en langs de zijkanten dicht. Nadat alles goed droog is breng je met een vachtroller of een blokwitter de saus aan.

Nadat de eerste keer sausen gebeurt is bekijk je of er nog een tweede laag erover heen moet. Door de saus in een grote sausemmer te doen en een verdeelrooster te gebruiken is het gemakkelijk om de roller in de saus te dompelen en vervolgens over het verdeelrooster uit te rollen.

Zo voorkom je dat er op het plafond tijdens het rollen een gedeelte te veel of te weinig voorzien wordt van saus en zo oneffenheden in het sauswerk ontstaat.

Door een telescoop onder in de houder van de vachtroller te steken kun je zonder een huishoudtrap bij het plafond komen. Deze telescopen kun in hoogte verstellen.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen