Muren behangen

Om de muren te behangen is het noodzakelijk om eerst de muren behangklaar te maken. Behangklaar maken wil zeggen dat de muren eerst ontdaan moeten worden van eventueel behang en daarna moeten de gaten en scheuren dicht gezet worden.

Als de muren gereed zijn, maak dan het behangplaksel aan met water zoals op de beschrijving van het pakje staat.

Nadat u het plaksel heeft aangemaakt kunt u beginnen met behangen. Het is noodzakelijk om eerst de rollen behang te controleren. Alle rollen moeten eenzelfde serienummer hebben.

Als u de hoogte van de muur heeft gemeten tussen het plafond en de plint, neem deze lengtemaat met een extra marge van 5 10 cm langer over op het behang.
Bij behang met grote patronen, moet u deze precies op elkaar leggen en baan voor baan afsnijden.

Leg het behang met de rugzijde naar boven tot de rand van de plaktafel, en de volgende baan er bovenop, maar dan tegen de andere rand van de tafel. Smeer de baan in en vergeet niet om de randen goed in te smeren. Sla de baan na het insmeren in elkaar en laat deze ca.10-15 minuten inweken.

Teken met behulp van een schietlood een loodlijn op de muur. Hou de baan met twee handen vast en breng deze op de muur aan en wel precies tegen de loodlijn. Druk de baan met een schone en zachte borstel vanuit het midden aan.

Gebruik een borstel om de naden goed aan te drukken. Verwijder eventuele
lijmresten onmiddellijk met een vochtige en schone spons. Snij nu de baan op juiste lengte en druk nogmaals goed aan.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen