Gasslang vernieuwen


Bij gasfornuizen bestaat de aansluiting uit een rubberen slang. Deze slang moet van tijd tot tijd nagekeken en vernieuwd worden.

Er kunnen na verloop van tijd scheurtjes in de slang optreden. Door de slang te buigen kun je dit gemakkelijk zien. Is dit het geval dan moet deze vervangen worden. Een gasslang mag maar in verband met de veiligheid 10 jaar gebruikt worden, of er nu wel of geen scheurtjes in voorkomen.

Om te weten hoe oud de slang is kun je op de slang aflezen. Hierop staat namelijk een jaartal van aanmaak van de gasslang. Bij vervanging van de gasslang zet je eerst de gaskraan dicht.

Draai met een waterpomptang de wartels los. Haal bij de vakhandel een nieuwe slang van
dezelfde lengte en monteer deze weer aan het gasfornuis en de kraan.

Draai de gaskraan los en controleer of de slang niet bij de aansluitingen lekt. Dit kun je opsporen met zeepsop. Meng in een kopje wat afwasmiddel met water en klop dit op totdat het is voorzien van schuim.

Breng met een kwastje wat zeepsop op de verbindingen aan. Als er een gaslek aanwezig is zal de zeepsop bellen gaan blazen. Is dit het geval controleer dan of de wartels wel goed aangedraaid zijn. Mocht het dan nog lekken dan kun je eerst op de schroefdraad van de aansluiting gastape aanbrengen.

Draai dit niet te dik erom heen anders loop je kans dat dan de wartel bij het aandraaien kan scheuren. Controleer nooit de aansluiting nooit met vuur.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen