Closetpot vastzetten

Bij het los zitten van een closetpot ga je eerst kijken of de schroeven onderaan de closetpot los zijn gaan zitten. Is dit het geval draai dan met een passende schroevendraaier de schroeven weer vast.

Als de schroeven moeilij k zijn te bewegen laat dan eerst wat kruipolie rondom de schroef lopen en wacht ca.10 minuten zodat de kruipolie zijn werk
kan doen. Draaien de pluggen in de vloer mee, verwijder dan zowel schroef als plug en vernieuw het geheel.

Er bestaan speciale sets hiervoor. De schroeven zijn meestal van messing ( i.v.m. met het door roesten van de schroeven ) en dus erg kwetsbaar.

Als je in de plug in de vloer wat afwasmiddel spuit dan laat zicht de schroef wat makkelijker ronddraaien en zal niet zo snel knappen. Pas op dat de schroef niet rechtstreeks op het porselein van de closetpot komt, anders barst het porselein.

Bij speciale sets is de plug voorzien van een plastic rand en komt de schroef niet in aanraking met het porselein. Ben je niet in het bezit van deze sets, leg dan onder de schroef een kunstof ring.

Als de closetzitting los is gaan zitten zet dan aan de onderkant aan de achterzijde van de closetpot de vleugelmoeren aan.

Als deze niet willen draaien, spuit dan ook hier eerst kruipolie onder en zet ze dan opnieuw vast.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2018

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen