Zonne-energie


Om mensen minder afhankelijk te maken van de nog maar beperkt beschikbare fossiele brandstoffen, zijn er tegenwoordig verschillende duurzame soorten energie beschikbaar. Belangrijk en vooraanstaand voorbeeld hiervan is de zonne energie.

Zonne-energie wordt, zoals de naam al doet vermoeden, opgewekt door de zon. Zonne-energie wordt door middel van zonneboilers en zonnepanelen opgewekt.

  • De zonnecollector van de zonneboiler vangt het zonlicht op waardoor deze warm wordt. De warmte zorgt ervoor dat het koude water in de boiler verwarmt wordt en vervolgens afgegeven wordt.
  • Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen die de warmte en lichtenergie van de invallende zon omzetten naar elektriciteit.

Gedurende het proces van het omzetten van warmte en licht naar energie komen geen milieubelastende stoffen vrij, waardoor zonne-energie een vorm van groene stroom is.

Nadeel van de zonne-energie is dat het opwekken ervan niet zo snel gaat. Zonnecollectoren en zonnepanelen dienen daarom op grote schaal geplaatst te worden om het proces rendabel te maken. Om een klein aantal zonnepanelen bij een woning te plaatsen brengt dan ook redelijke kosten met zich mee. Een investering die pas na een jaar of twaalf terug verdiend zal zijn.

Wilt u meer weten over zonne-energie en andere duurzame energie? Kijk dan hier voor meer informatie.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen