Energielabel


Duurzaamheid is tegenwoordig een groot en belangrijk onderwerp. Wie wil nu niet dat deze wereld leefbaar blijft voor degenen die na ons komen?!

Om duurzaamheid te bevorderen, mensen zuiniger te laten leven en men minder afhankelijk te maken van de fossiele brandstoffen, zijn er de afgelopen jaren verschillende maatregelen ingevoerd en toegepast en zijn er verschillende soorten extra energie bij gekomen. Een voorbeeld van een van de  veranderingen is de invoering van het energielabel.

Het energielabel geeft aan de hand van verschillende categorieën aan of en hoe duurzaam een product is. Hiervoor worden de categorieën A tot en met G gebruikt; A (A+ en A++) zijn het meest zuinig, G is het minst zuinig. Het energielabel is bijvoorbeeld op producten als een wasmachine terug te vinden. Door een product met een gunstig energielabel aan te schaffen spaart u niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee! Producten met een gunstig energielabel zijn immers zuiniger waardoor de kosten voor onder andere stroom en water minder hoog oplopen.

Sinds 1 januari 2008 worden energielabels ook bij huizen toegepast. Het energielabel geeft hier onder andere aan of het huis voorzien is van dubbel glas, of de woning is geïsoleerd en hoe zuinig de verwarmingsinstallaties zijn. Welk energielabel een huis heeft is zeer belangrijk omdat het de hoogte van de energierekening zal bepalen, plus nog eens het wooncomfort.
Heeft u nog geen energielabel op uw huis? Geen probleem, deze is pas nodig wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren. Wanneer dat zo ver is kunt u een adviseur laten komen die het energielabel van de woning zal bepalen.

Kies zowel voor het milieu als voor uw portemonnee en koop een product met een gunstig energielabel. Bij aanschaf bent u waarschijnlijk een iets hogere prijs kwijt, maar dit zal zich in de loop van de tijd terug gaan verdienen. Bespaar en wees duurzaam.


Voor meer informatie over energielabels, kijk dan hier op.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen