Telefoon aansluiten


Telefoon aansluiten:
Het is toegestaan om de telefoon installatie uit te breiden. Wel geeft KPN de voorkeur om de telefoonstopcontacten door KPN zelf uit te laten voeren. Dit houdt in dat als we uit gaan breiden, onze uitbreiding beginnen met een stekker vanuit de geïnstalleerde doos van de KPN.

Stekker aan telefoon toestel zetten:

De traditionele stekker:


Deze heeft 4 aansluit punten waarvan er maar twee gebruikt worden. Op de bovenste twee schroeven worden de rode en blauwe draad geschroefd. Het maakt niet uit welke kleur links of rechts zit. Meestal rood rechts en blauw links.


Twee of meer:Stap 1: Bepaal eerst waar je eventueel telefoon wilt hebben.Stap 2: Plaats in de ruimte waar een telefoon komt een telefoonstekkerdoos. Begin met aansluiten in de ruimte die het verst van de originele doos verwijderd is.Stap 3: In de telefoonstekkerdoos zitten meerdere schroefpunten. Hiervan gebruiken we alleen de twee bovenste.Stap 4: Nadat de draad met een striptang of een mesje van ongeveer 1 cm van zijn isolatie mantel is ontdaan, steek je de rode draad rechts onder de klem en de blauwe draad links.Schroef deze vast. Het afdekkapje van de stekkerdoos kan nu op het onderstel geschroefd worden.Stap 5: De draad moet nu naar de volgende doos geleid worden. Dit wordt meestal zo gedaan dat hier weinig van te zien is.


Eventueel over een plint en met zadeltjes vast zetten of door een muur geboord om in de volgende ruimte te komen.Stap 6: Bij de volgende doos wordt de draad (ruim) op maat geknipt en voor 1 cm ontdaan van zijn isolatie mantel. Ook de draad die verder moet lopen word gestript. De twee rode draden worden in elkaar gedraaid, zo ook de blauwe.Stap 7: Beide draden worden zowel links als rechts onder de bovenste twee schroeven geklemd, waarna het afdekkapje van de stekkerdoos op het onderstel geschroefd wordt.Dit kan meerdere malen herhaald worden. Afhankelijk van het aantal stekkerdozen.Stap 8: Bij de originele KPN doos aangekomen monteren we een stekker aan het draad. Deze wordt in de stekkerdoos gedrukt waarna het telefoon netwerk klaar is voor gebruik. 
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen