Zekering vervangen


Bij overbelasting of kortsluiting kan het huis zonder stroom komen te zitten. Voordat je naar de meterkast snelt is het aan te raden om eerst de oorzaak op te sporen waarom de stroom is uitgevallen.

Dit kan zijn doordat er teveel zware apparaten tegelijk aan staan. Ook kan het zijn dat er een kortsluiting in een elektrisch apparaat opgetreden is. Om er achter te komen kun je het beste eerst de stekkers van de apparaten die aan staan uit het stopcontact halen.

Ga nu naar de meterkast en kijk of er een zekering kapot is. Kijk ook of de aardlekschakelaar in geschakeld is. Bij een kapotte zekering vervang je deze door een nieuwe van dezelfde sterkte.

Dit kun je zien wat voor een kleur erachter in de zekering zit. Meestal is dit tegenwoordig 16 AMP kleur grijs. Bij installaties van de laatste tijd zitten meestal elektronische automaten.

Dit zijn automaten die geen aparte smeltzekering hebben maar een automaat met daarin een aardlekschakelaar. Bij het uitslaan van deze automaten kun je een knopje in drukken en tegelijk de automaat in te schakelen.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen