Klemmende deur

Bij klemmende deuren is het zaak dat je eerst na gaat waar de deur precies klemt.

Klemt de deur op de plaats van het slot dan kun je het slot demonteren en de slotkast met een beitel iets dieper uithakken en het slot weer monteren.

Mocht dit niet genoeg zijn, dan moet de deur uit het kozijn gehaald worden. Met behulp van een schroevendraaier en een hamer tik je de scharnierpennen uit de scharnieren. Laat de deur in gesloten stand zitten totdat je alle scharnierpennen verwijderd hebt.

Til nu de deur uit het kozijn en zet hem op zijn kant op de vloer. Verwijder de schroeven uit de scharnieren van de deur. Verwijder de scharnieren van de deur. Schaaf nu van de deur aan de kant waar de scharnieren hebben gezeten een stukje af.

Hak met een houtbeitel de scharnieren weer opnieuw in totdat deze weer op de oude diepte zitten. Zet de scharnieren met houtschroeven vast.

Hang de deur weer in het kozijn en controleer of de deur niet meer klemt. Mocht de deur aan de boven- of onderkant klemmen schaaf dan met een houtschaaf of met een rasp iets van de
van de boven- of onderkant af zodat dit verholpen is.

Op plekken van de deur die je hebt afgeschaafd, moet je wel weer van verf voorzien, anders kan er op deze plekken water in het hout trekken. Dit is ook noodzakelijk onder de scharnieren.

Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen