Houten carport


Wilt u uw auto graag beschermd stallen of parkeren, maar heeft u geen garage? Wellicht is een carport dan iets voor u.
De carport is simpelweg een overkapping voor u auto, die deze beschermt tegen weersinvloeden en andere factoren die uw auto zouden kunnen beschadigen. Hierbij kunt u denken aan vogelpoep die uw lak kan beschadigen, of bijvoorbeeld afvallende bladeren. Bijkomend voordeel is dat de carport er voor zorgt dat u voortaan altijd droog in kunt stappen en de ruiten van de auto waarschijnlijk niet of nauwelijks meer gekrabd hoeven te worden.

Voor het bouwen van een carport is een vergunning nodig. Of u het bouwen van de carport zelf doet of uit handen geeft is uw eigen keuze. Denk hierbij wel aan het materiaal dat u voor de carport gebruikt, deze bepaalt namelijk de moeilijkheidsgraad van het bouwen van de carport. De carport van beton is namelijk niet zomaar zelf te bouwen doordat het een zwaar en lastig materiaal is. De aluminium carport is wel zelf te bouwen, maar dit kan lastig zijn doordat er soms delen van de carport aan elkaar gelast dienen te worden. De carport die het meest geschikt is om zelf te bouwen, is de houten carport.

Het hout van de carport is veelal gewoon in de bouwmarkt te verkrijgen en kan eenvoudig op maat gemaakt worden. Daarbij is hout natuurlijk vrij makkelijk te bevestigen. Het plaatsen van de houten carport is hiermee het meest toegankelijk voor de klusser. De houten carport is net als de carports van andere materialen waterbestendig waardoor deze carport uw auto goed zal beschermen. Enig punt is dat hout onder invloed van het weer krimpt en weer uitzet, wat na enige tijd tot scheuren zou kunnen gaan leiden. Hier tegen over staat dat hout een relatief goedkoop materiaal is en er bespaard kan worden op de kosten door de carport zelf te plaatsen.

Lees hier meer over de andere carport materialen: aluminium carport en betonnen carport.

Meer informatie over Carports of direct een Carport bestellen? Dat kan op Carport.Adviesplaats.nl
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen