Veiligheidslot in deur aanbrengen


Voor het plaatsen van een veiligheidsslot gaat men als volgt te werk. Verwijder de deurkruk en het schild.

Demonteer dan het bestaande slot. Snij met een stanleymes langs de voorplaat van het slot, dit voorkomt dat er onnodig een stuk hout van de deur afbreekt.

Neem het oude slot mee naar de winkel en koop een vervangend slot dat zo mogelijk dezelfde maat heeft.Bij het aanschaffen van een veiligheidsslot moet men op het keurmerk van veilig wonen letten en ook het aantal sterren duidt aan of het om een goedgekeurd slot gaat.

Het beste is om een 2 of een 3 sterren slot aan te schaffen met de mogelijkheid om een cilinder in het slot te plaatsen.

Neem een niet te goedkoop slot van een onbekend merk en laat je door de vakman voorlichten die gediplomeerd slotenspecialist is, en ook certificaten kan leveren bij het slot Voordat je het nieuwe slot monteert maak je de slotkast eerst goed schoon en pas of het slot in de kast past.

Is dit niet het geval pas dan de ruimte eerst aan. Om de gaten voor de cilinder te boren kun je eerst een stuk hout in de kast op de plaats van het sleutelgat aanbrengen.

Dit vergemakkelijkt het te boren gaten zodat de boor niet wegslaat. Als je de gaten hebt geboord verwijder dan het stuk hout.

Plaats nu het slot in de deur en zet deze met houtschroeven vast. Haal in het kozijn de oude slotplaat weg en plaats hiervoor een stalen sluitkom met een nieuwe slotplaat er overheen.

Wees secuur met het plaatsen van de sluitkom, anders sluit het slot niet goed.

Direct uw woning beveiligen? Bestel uw producten bij HuisvanNU.nl.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen