Politie keurmerk veilig wonen


Elk jaar wordt er in Nederland ca.100 duizend keer ingebroken. Misschien is dit U ook al eens overkomen.Meestal zijn de ramen of deuren vernield en zijn waardevolle bezitting verdwenen. Om dit te voorkomen kunt Uzelf veel doen om inbraak te voorkomen.

Bij de politie kunt U een brochure over veilig wonen verkrijgen. Als U de woning volgens de eisen van Politie keurmerk veilig wonen aan past, neemt de kans op een geslaagde inbraak met 90% af. Veel verzekeraars geven daarom ook korting op de premie van uw inboedelverzekering.

Wat de verzekeraars wel eisen is dat men een CERTIFICAAT VEILIGE WONING kan overleggen. Om een CERTIFICAAT VEILIGE WONING te krijgen moet de woning aan een aantal eisen op gebied van inbraakpreventie voldoen.

In het kort zijn die eisen:

  • Alle bereikbare deuren die toegang geven tot de woning zijn voldoende inbraakwerend;
  • Alle beweegbare en (eventuele via opklimming) reeel bereikbare ramen van de woning zijn voldoende inbraakwerend;
  • Vanuit openbaar gebied of buurhuizen zichtbare en bereikbare zij- en achterdeuren zijn zodanig verlicht dat eventuele inbrekers gezien worden en het de gebruiksvriendelijkheid/veiligheid voor bewoners verhoogt;
  • Kelderramen, luiken en lichtkoepels die toegang tot de woning geven zijn voldoende inbraakwerend;
  • De aan de woning gekoppelde bergingen, de deuren en ramen van schuren of garages (voor zover ze dus direct toegang geven tot de woning) voldoen ook aan de eisen voor inbraakwerendheid;
  • Basisvoorziening voor brandsignalering: Rookmelder(s) op iedere verdieping met een slaapvertrek.

Als de woning aan deze eisen voldoet kan er een CERTIFICAAT VEILIGE WONING verstrekt worden door  de politie of een bedrijf die PKVW-erkend is. Bij de politie kunt U opvragen of er zo'n bedrijf bij U in de buurt is.

Direct uw Woning beveiligen? Bestel uw producten bij HuisvanNU.nl.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2019

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen