Brand preventie


 

Met brand is het net als met veel andere nare zaken; we denken allemaal dat het ons niet zal overkomen. Toch rukt de brandweer gemiddeld 22 keer per dag uit naar een woning die in brand staat!

Meer dan de helft van alle woningbranden (zo'n 61%) wordt veroorzaakt door menselijk handelen en 15% door falende apparatuur. Laat u niet door brand verrassen, neem tijdig voorzorgsmaatregelen!

Hier volgen een aantal tips voor brand preventie

  • Apparaten en installaties zoals cv, geiser, mechanische ventilatie en afzuigkap (filter) moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt.
  • Voorkom doorbranden van uw tv. Laat het toestel 's nachts en als u van huis weg gaat nooit in de standby-stand staan.
  • Hebt u een haard? Laat dan regelmatig de schoorsteen inspecteren en vegen.
  • Hebt u kinderen? Bewaar lucifers en aanstekers dan op een voor uw kinderen onbereikbare plek.
  • Laat kinderen en huisdieren geen moment alleen bij vuur. Een brandende kaars die per ongeluk wordt omgestoten kan in een mum van tijd uw hele huis in lichterlaaie zetten.
  • Zorg voor voldoende toevoer van frisse lucht als u aan de slag gaat met vluchtige stoffen zoals spiritus, wasbenzine en lijm.
  • Rook niet en pas op met het gebruik van elektrische apparatuur. Een klein vonkje kan bij gebruik van vluchtige stoffen al enorme steekvlammen veroorzaken. Giftige en verstikkende rook maakt meer slachtoffers dan vuur.
  • Rookmelders waarschuwen u tijdig voor gevaar. Installeer ze daarom op een aantal plaatsen in uw huis en controleer regelmatig of ze nog goed functioneren. Gitzwarte rook maakt vluchten lastig. Houd de vluchtroute daarom vrij en bewaar huissleutels op een vaste plek zodat u uw voordeur snel kunt openen.

 

Vlam in de pan? Blus dan niet met water maar met een blusdeken. Zo'n deken kunt u ook gebruiken als kleding onverhoopt vlam heeft gevat.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen