Waterleiding verwijderen


Om nieuw sanitair te kunnen installeren moet eerst de waterleiding losgemaakt (als het nieuwe sanitair op dezelfde plaats komt) of ingekort worden(als het sanitair op een andere plaats komt).


Stap 1: Sluit het water af door middel van het dichtdraaien van de hoofdkraan. Bij een hoofdkraan met hendels, een van de hendels een kwartslag draaien. Als de hendel haaks op de leiding staat is de kraan dicht. Controleer door middel van een koud en warm waterkraan te openen of het water er inderdaad af is.

Bij oude huizen is de kraan is meestal te vinden in de kelder of in de kruipruimte. Bij nieuwe huizen zit de hoofdkraan onderin de meterkast.Als u toch in de meterkast bezig bent, kunt u ook gelijk het elektra van de badkamer er af halen.

Stap2: Tap het water af. Dit kan op twee manieren:

**1: Laat in de badkamer zelf de kraan zolang openstaan totdat er geen water meer uitkomt. Bij het afzagen van de een pijp kan nu nog wat water vrijkomen.

**2: Bij de hoofdkraan zit meestal een klein zwart aftapkraantje, dit leeg laten lopen, dan is het hele systeem leeg en werkt u dus absoluut lekvrij. Bij oudere huizen is dit vaak een koper kraantje.

Stap 3: Als er geen waterdruk meer is, kan de leiding ingekort worden. Hou altijd voldoende werkruimte over dus niet te dicht bij de muur. Houd minimaal 10 cm ruimte over. Als er toch te weinig ruimte overblijft moet de leiding uitgehakt worden. Voor het afkorten gebruiken we het liever geen ijzerzaag maar een pijpensnijder. Deze snijdt recht, dit voorkomt lekkages.

stap 4: Plaats op de leidingen een afsluit dop (knelfitting)

stap 5: De leiding is nu afgesloten. Dus de hoofdkraan kan nu weer opengedraaid worden.
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen