Bad verwijderen


Wanneer je een bad verwijderen wilt uit je badkamer, kunnen daar verschillende redenen voor zijn. Zo kan het zo zijn dat je net een nieuw huis gekocht hebt, maar de badkamer heel erg gedateerd is. Ook kan het zo zijn dat de badkamer niet meer aan uw wensen voldoet en u graag uw badkamer wilt opknappen. U wilt dan graag het sanitair vervangen, een nieuwe douche of misschien zelfs wel een ligbad plaatsen willen. U kunt er dan voor kiezen om bij het ligbad plaatsen het bad in te bouwen. Zo integreert u het bad in uw badkamer. Een ligbad plaatsen is even een klus maar daarna heerlijk ontspannend en ideaal voor als uw kinderen heeft.

Wanneer u echter een renovatie badkamer wilt realiseren, moet er vaak eerst een aantal dingen gesloopt of uit gehaald worden. Zo moet u bij een ligbad plaatsen, eerst het oude bad verwijderen. Een bad verwijderen lijkt vrij eenvoudig, maar het kan nog een flinke klus zijn. Wel zijn er meerdere mogelijkheden bij het plaatsen van een bad. Zo zijn er verschillende bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het verwijderen van allerlei soorten voorwerpen en constructies binnen het huis, zoals een openhaard, badkuip, inbouwkasten et cetera. Hier kunt u voor kiezen als u zelf niet zo handig bent en het snel en vakkundig wilt laten doen. U kunt er ook voor kiezen om zelf het bad verwijderen te realiseren. Dit kan u veel geld besparen. Het zal echter wel wat meer tijd in beslag nemen.

Bij een renovatie badkamerzal er het nodige puin ontstaan door al dat hak en breekwerk. Het belangrijkste is dat u voordat u aan de klus begint aan uw veiligheid denkt. Zo zijn een goed paar klushandschoenen, een veiligheidsbril en een afgeschermde beitel zeker een vereiste. Ook is het belangrijk om bijvoorbeeld bij een huurwoning te vragen wat er wel en niet veranderd mag worden. Om een bad zelfstandig te verwijderen, kunt u het beste van tevoren een plan maken. Hierin geeft u aan welke stappen u doorloopt, wat u nodig heeft en hoeveel tijd u denkt nodig te hebben. Om u een handje op weg te helpen staat hieronder een stappenplan dat u kunt gebruiken voor het verwijderen van een bad

  • Stap 1: Verwijder eerst de badkraan.
  • Stap 2: Snijd de kit voeg langs het bad los.
  • Stap 3: Draai de schroef in het midden van de afvoer van het bad los, en verwijder de ring en het rubbertje.
  • Stap 4: Ter voorkoming van badoverstroming wordt een badoverloop gemonteerd. Verwijder deze overloop.
  • Stap 5: Door middel van wrikken het bad losmaken en eruit tillen. Doe dit met twee personen.

 Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Aanbevolen pagina's:
Random tip:
Van Eyck houten shutters

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Klussen